Tietopankki avattiin

Rakennuskoneiden tietopankki avattiin - esillä parhaat käytännöt seitsemässä kalustoryhmässä

Kokosimme maksutta koko rakennusalan käyttöön rakentamisen parhaita käytäntöjä. Ytimessä ovat rakennuskoneet, -kalustot ja järjestelmät. Uutta ovat pölynhallinnan ja maantiivistämisen ohjeet ja kuvaukset. Entuudestaan ovat jo olemassa henkilönostinten, nosturitöiden, telinetöiden, kurottajien ja sähkötöiden ohjeet ja multimediat. Kaikki nämä löytyvät nyt yhdestä paikasta:
www.rakennuskone.fi

Uusi sivusto tuo nyt rakentajien ja rakennuttajien ulottuville viime vuosien aikana toteutettujen hankkeiden tulokset. Nämä yhteensä noin 300 000€:n hankkeet ovat tulosta ammattilaisten työstä yhteistyössä asiakkaiden kanssa - turvallisuus edellä eli ihminen edellä.

Rakennuskoneiden käyttö talon rakentamisessa kasvaa edelleen

Ihmistyön helpottaminen koneilla tuo tehoa eikä kuluta käyttäjää. Tämä on teollisen maailman vanhin ja yhä kirkastuva ajatus. Kehitys onkin vasta puolitiessä, ja uusia ratkaisuja löydetään jatkuvasti. Sen vuoksi parhaat käytännöt kiinnostavat jokaista ammattirakentajaa.

Palvelut ovat tätä päivää, toteaa Cramon Tatu Hauhio . 2000-luku on tuonut asiakkaille uudet palveluodotukset ja rakennuskonepalveluihin uudet konseptit. Tarve koneosaamisen ja - palvelujen lisäämiseen tuotannossa ja kunnossapidossa on jatkuva, tähdentää myös TK:n Heikki Ojanperä . Sitä edellyttävät tuottavuuden ja työturvallisuuden kehittäminen sekä työvoiman saatavuuden ja hyvinvoinnin parantaminen. Töissä on lupa viihtyä ja tekniikka helpottaa sitä! Nykyaikainen laiteteknologia kiinnostaa myös nuoria työntekijöitä; monet ajavat työmaalla paremmalla kalustolla kuin siviilissä konsanaan...

Rakennuskoneala ja VTT ovat vakiinnuttaneet yhteistyönsä useiden projektien myötä. Tuloksiin ovat vahvasti myötävaikuttaneet edellä mainittujen hankkeiden osarahoittajat Tekes ja Työsuojelurahasto – siitä kiitokset.

Rakennuskonepalveluissa on monenlaisia yrityksiä

Rakennuskonetuojat ovat vakiinnuttaneet asemansa asiantuntevina kalustotoimittajina teknisesti haastavassa markkinassa. Konevuokraamot kasvattavat rooliaan rakentamisessa koneiden vuokraamisen yleistyessä. Suomen suurimmat rental-yritykset ovat kansainvälisenkin mittapuun mukaan suuria ollen Euroopan suurimpien joukossa. Rakennusyritysten kalustokeskukset ovat myös tärkeitä toimijoita. Ne vuokraavat koneita omalle rakennusyritykselleen, osin myös ulkopuolisille. Alalla on myös paljon pieniä ja keskisuuria vuokraamoita.

Rakennuskoneilla tarkoitetaan koneita, laitteita ja kalustoa, joita käytetään työmaavaiheen aikana uudis- ja korjausrakentamisessa, kunnossapidossa sekä työmaapalveluissa.

Rakennuskoneiden käytön arvo koko rakentamisessa oli Suomessa vuonna 2013 noin 2,9 miljardia euroa. Konepalvelut ovat kasvuala, joka on 2000-luvulla kasvanut rakentamista enemmän.

Lisätietoja:

Teknisen Kaupan ja
Palveluiden yhdistys ry
Johtaja Heikki Ojanperä
puhelin 09 6824 1322
heikki.ojanpera@tekninen.fi